5 octombrie 2011

Aproximativ 15.000 pachete de tigari de contrabanda depistate de politistii de frontiera


Politistii de frontiera botosaneni au depistat patru cetateni romani care au trecut peste raul Prut 9.800 pachete de tigari, cu timbru R. Moldova.
Alti doi cetateni romani au fost depistati de politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Caras Severin cand transportau, intr-un microbuz inmatriculat in Austria, 5.065 pachete de tigari cu timbru sarbesc si fara documente de provenienta.

Pe numele persoanelor in cauza, politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala.
In data de 04 octombrie 2011, in jurul orelor 06.30, un echipaj format din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti, judetul Botosani, aflat in exercitarea unei actiuni specifice, a observat un grup de persoane care se deplasa dinspre frontiera cu R. Moldova spre localitatea Damideni, avand asupra lor mai multe colete voluminoase.
In momentul in care au observat politistii de frontiera, trei dintre barbati au abandonat coletele la marginea drumului, intr-o liziera de salcami, dupa care s-au indreptat spre localitatea Damideni.
Cei trei barbati, Gabriel S., Daniel R. si Gabriel M., cu varste cuprinse intre 20 si 22 de ani au fost interceptati de patrulele politiei de frontiera in momentul in care incercau sa paraseasca localitatea Damideni cu ajutorul unui mijloc de transport in comun. De asemenea, in zona, in apropierea coletelor, politistii de frontiera au mai depistat un alt tanar, in varsta de 17 ani.
In urma cercetarilor, s-a constatat ca cele sase colete cu tigari au fost trecute in cursul noptii peste raul Prut, cu ajutorul unei franghii, apoi au fost transportate pana la marginea drumului de acces spre localitatea Damideni.
In urma inventarierii coletelor, au fost gasite 9.800 de pachete de tigari, marca Monte Carlo si Plugaru, timbrate R. Moldova. Tigarile, in valoare de aproximativ 85.000 lei, au fost ridicate de catre politistii de frontiera in vederea confiscarii.
Pe numele celor patru tineri a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda si evaziune fiscala. Politistii de frontiera efectueaza in continuare cercetari in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si luarea masurilor legale ce se impun. Pe numele lui Gabriel S., Daniel R. si Gabriel M. a fost emisa ordonanta de retinere urmand a fi prezentati Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani cu propunere de arestare preventiva.

Tot ieri, un echipaj format din politisti de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Naidas, judetul Caras Severin, a oprit pentru control pe raza localitatii Nicolint un microbuz inmatriculat in Austria la volanul caruia se afla C.Nicolae, in varsta de 26 ani. Impreuna cu acesta in autoturism se afla si C. Adrian, in varsta de 25 ani, ambii domiciliati pe raza judetului.
La controlul microbuzului, lucratorii nostri au observat o serie de modificari in aspectul interior al acestuia, motiv pentru care au procedat la o verificare amanuntita. Astfel in podeaua autoturismului au fost descoperite mai multe decupaje, prin care au fost introduse tigari in locasuri special amenajate.
A fost descoperita astfel cantitatea de 5.065 pachete tigari cu timbru sarbesc si fara documente de provenienta, in valoare de aproximativ 25.000 lei, care a fost ridicata in vederea confiscarii iar microbuzul, in valoare de 4.000 euro a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetarilor.
Pe numele persoanelor in cauza, politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana