21 octombrie 2011

Doua dosare penale intocmite, 4.800 pachete tigari de contrabanda confiscate


Politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Maramures au intocmit doua dosare penale in care sunt cercetate mai multe persoane pentru savarsirea infractiunii de contrabanda. In urma actiunilor, au fost confiscate 4.800 pachete cu tigari de contrabanda, care au fost ridicate in vederea confiscarii.
  • Astfel, in data de 20 octombrie a.c., politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei au observat in trafic doua autoturisme suspecte ca transporta tigari de contrabanda.
    Imediat lucratorii nostri au trecut la interceptarea si oprirea pentru control a autoturismelor.
    In momentul in care a fost oprita pentru control prima masina, care avea rolul de antemergator in asigurarea transportului ilegal de tigari, in care se aflau Tudor M. de 24 ani si Alex D. de 22 ani, cea de a doua masina a virat brusc pe un drum neamenajat incercand sa ocoleasca postul control.
    Dupa o urmarire de aproximativ 10 minute s-a reusit blocarea masinii si retinerea soferului, Valentin D. de 21 ani. Acesta a incercat sa fuga abandonand autoturismul care era incarcat cu colete invelite in folie de culoare neagra.
    In urma inventarierii coletelor s-a constatat ca acestea contineau 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 26.000 lei.
  • Un caz similar a avut loc in apropierea localitatii Oncesti cand lucratorii nostri au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Mazda, suspect ca transporta tigari de contrabanda.
    In acel moment, conducatorul auto a marit viteza, ignorand semnalele politistilor, indreptandu-se in mare graba spre localitatea Oncesti.
    Dupa o urmarire de aproximativ 10 km., autoturismul in cauza a virat brusc pe un drum neamenajat ce face legatura cu localitatea Feresti, imediat acesta a fost descoperit abandonat pe o strada din localitate.
    La cercetarea terenului, in apropiere au fost descoperite trei colete voluminoase si un geamantan care contineau 1.800 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 16.000 lei.
In ambele cazuri s-au intocmit dosare penale pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar autoturismele folosite la transportul tigarilor au fost indisponibilizate la sediul I.J.P.F. Maramures.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana