26 septembrie 2011

16 migranti depistati la frontiera, la sfarsitul saptamanii trecute


La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera au depistat si retinut 16 persoane, cetateni algerieni, marocani, tunisieni si din Republica Moldova. care incercau sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei.
Opt migranti au fost retinuti de catre politistii de frontiera timisoreni, patru migranti au fost depistati de politistii de frontiera vasluieni, doi de catre cei bihoreni si doi de cei din Giurgiu. Majoritatea au fost depistati in incercarea de a trece fraudulos "frontiera verde" a Romaniei, iar 3 dintre acestia au prezentat documente de calatorie false la controlul de frontiera din punctele de trecere.
Politistii de frontiera au intocmit lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, fals privind identitatea.
  • In perioada 24 - 25.09.2011, politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Lunga si Beba Veche, judetul Timis, au depistat in zona de competenta, trei grupuri de migranti, de diferite nationalitati. Persoanele descoperite nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana.
    Politistii de frontiera au procedat la conducerea persoanelor in cauza la sediile Sectoarelor Politiei de Frontiera, in vederea clarificarii situatiei. Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba de doi algerieni, doi marocani si patru tunisieni cu varste cuprinse intre 22 si 46 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
    In timpul audierilor, cei in cauza au declarat ca au recurs la aceasta metoda deoarece doreau sa ajunga in Spatiul Schengen si nu posedau vizele necesare.
    Lucratorii nostri au intocmit in toate cazurile lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.
  • In data de 24 septembrie a.c., in jurul orei 22.00, in timp ce se aflau in misiune de supraveghere a frontierei de stat, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Falciu, judetul Vaslui, au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere pe principiul termoviziunii, patru persoane care se deplasau de la malul raului Prut inspre interior, catre localitatea Carja.
    La nivelul S.P.F. Falciu s-a declansat o actiune specifica, in urma careia, doua ore mai tarziu, patru persoane de sex masculin care nu-si justificau prezenta in zona au fost interceptate in apropiere de localitatea Carja si conduse la sediul sectorului, pentru cercetari.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca cei patru barbati sunt de cetatenie R. Moldova, au varste cuprinse intre de 18 si 21 ani si au trecut ilegal frontiera de stat din R. Moldova in Romania, traversand raul Prut inot, in data de 24 septembrie, in jurul orei 20.30.
    Cei patru au declarat ca intentionau sa ajunga in Italia, pentru a-si gasi un loc de munca.
    Politistii de frontiera vasluieni le-au intocmit celor patru cetateni din R. Moldova dosar penal pentru intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, urmand a fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Murgeni care va dispune masurile legale.
    Totodata au fost anuntate despre eveniment si autoritatile de granita vecine, cercetarea la fata locului realizandu-se in comun.
  • In data de 25.09.2011 in jurul orei 11.40, cu ocazia misiunilor de supraveghere si control a zonei de competenta, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Valea lui Mihai, judetul Bihor, au depistat un barbat care se indrepta spre linia de frontiera, pentru a trece ilegal in R.Ungara.
    Persoana in cauza a fost retinuta, la o distanta de aproximativ 500 m. de linia de frontiera si condusa la sediul sectorului pentru efectuarea cercetarilor. Din verificari a rezultat faptul ca acesta este cetatean tunisian si are varsta de 24 ani.
    Pe parcursul investigatiilor, cetateanul tunisian a declarat ca intentiona sa treaca ilegal in Ungaria cu scopul de a ajunge in Olanda, pentru a-si gasi un loc de munca, dar a fost depistat de politistii de frontiera bihoreni.
    Avand in vedere cele constatate, cetateanului tunisian i-au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate masurile legale care se impun.
  • Politistii de frontiera bihoreni au mai depistat in data de 25.09.2011, in jurul orei 20 .30, in P.T.F. Bors, judetul Bihor, pe sensul de iesire din tara, un autoturism in care se afla o femeie, care la controlul de frontiera a prezentat o carte de identitate romaneasca eliberata pe numele unui cetatean roman.
    Avand suspiciuni asupra autenticitatii documentului, persona in cauza a fost condusa la sediul sectorului pentru verificari impreuna cu cele trei persoane care o insoteau, un cetatean turc (Murat C., in varsta de 31 ani) si doi cetateni romani, o femeie (Ionela Felicia T, in varsta de 38 ani, cu domiciliul pe raza judetului Caras Severin) si un barbat (Nicolae I, in varsta de 47 ani, cu domiciliul in judetul Dambovita).
    In urma verificarilor efectuate cu aparatura din dotare s-a constatat ca documentul prezentat la controlul de frontiera este fals.
    Din cercetari, s-a stabilit ca in realitate femeia se numeste Arzu Z., este cetatean turc, are varsta de 26 ani si a intrat legal in Romania la inceputul lunii octombrie 2011.
    In aceasta perioada, cetateanul turc Murat C, prin intermediul celor doi cetateni romani, i-au procurat femeii contra sumei de 2.000 euro o carte de identitate romaneasca falsa.
    Avand in vedere cele constatate, cetatenei turce Arzu Z. i s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat iar celor trei persoane care o insoteau li s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti.
  • In ziua de 25.09.2011 in jurul orelor 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, judetul Giurgiu, s-au prezentat pentru a intra in tara, calatorind cu un microbuz marca Mercedes, doua persoane care s-au legitimat cu carti de identitate bulgaresti.
    Procedand la verificarea acestora, politistii de frontiera au constatat ca documentele prezentate sunt falsificate.
    Cu ocazia cercetarilor s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt cetateni sirieni, iar documentele le-au procurat in Sofia de la un cetatean bulgar ale carui date de identitate nu le cunosc, contra sumei de 500 Euro fiecare. Au procedat in aceast mod intrucat doreau sa ajunga in Germania.
    Conform Protocolului romano - bulgar, persoanele si documentele au fost predate Politiei de frontiera bulgare in vederea continuarii cercetarilor si luarii masurilor legale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana