13 septembrie 2011

S-a legitimat cu o carte de identitate falsa

Politistii de frontiera aradeni impreuna cu cei maghiari au depistat o persoana din Romania care a incercat sa treaca ilegal frontiera din Ungaria in Romania folosindu-se de un act de identitate fals.

In data de 12.09.2011, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, pe sensul de intrare in tara, s-a prezentat o persoana de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitate romaneasca.

Cu ocazia efectuarii controlului documentelor de calatorie, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera romani si maghiari a avut suspiciuni privind autenticitatea cartii de identitate. Astfel, in urma verificarilor realizate cu aparatura din dotare, s-a constatat ca documentul prezentat la control este fals total.

Din declaratiile persoanei si in urma verificarilor efectuate a rezultat ca acesta se numeste Andreea D., in varsta de 21 ani, este cetatean roman, iar documentul fals pe care l-a prezentat la controlul de frontiera a fost obtinut in Austria. Persoana declara ca si-a pierdut cartea de identitate in Viena si dorind sa se reintoarca in Romania, a obtinut documentul prezentat la controlul de frontiera in schimbul sumei de 20 de euro, prin intermediul unei persoane necunoscute.

Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei si cercetarii acesteia sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, trecerea ilegala a frontierei unui stat strain in forma continuata si tentativa de trecerea ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa se dispuna masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana