23 septembrie 2011

Sapte migranti retinuti la frontiera

Politistii de frontiera bihoreni au retinut, la interval de cateva ore, doua grupuri de migranti in zona de competenta a S.P.F. Bors.
  • In data de 22.09. a.c. politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Bors au depistat la aproximativ 800 de metri de linia de frontiera un grup format din cinci barbati de origine afroasiatica care nu isi justificau prezenta in zona. Barbatii au fost condusi la sediul sectorului unde au fost identificati ca fiind cetateni algerieni cu varste cuprinse intre 19 si 37 de ani. Acestia au declarat politistilor de frontiera faptul ca s-au deplasat cu un microbuz pana in municipiul Oradea, cu intentia de a trece ilegal frontiera prin apropierea P.T.F. Bors. Pana in localitatea Bors, s-au deplasat pe jos, paralel cu linia ferata, fiind retinuti la aproximativ 800 de metri de linia de frontiera de o patrula a Politiei de Frontiera Romane.
  • Tot in 22.09. a.c. in jurul orei 21.15, la S.P.F. Bors un echipaj al politiei de frontiera a oprit pentru control un autoturism marca Dacia care circula in regim taxi, in care se aflau 2 persoane de sex masculin. Conducatorul auto, cetatean roman, s-a legitimat cu o carte de identitate romaneasca iar cei doi pasageri s-au legitimat cu documente din care reiesea ca sunt cetateani pakistanezi, cu varste de 23, respectiv 28 de ani. La cercetari barbatii au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din Spatiul Schengen, trecand ilegal frontiera in R. Ungara.
Avand in vedere cele constatate persoanelor in cauza li s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat cercetarile fiind continuate pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana