25 septembrie 2011

Contrabanda cu caruta la frontiera cu Moldova

Politistii de frontiera botosaneni au depistat trei cetateni romani care transportau intr-un atelaj hipo 9.000 pachete de tigari, timbrate R. Moldova. Politistii de frontiera au luat masura ridicarii in vederea confiscarii a intregii cantitati de tigari, iar cei implicati s-au ales cu dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala.

In data de 23 septembrie 2011, in jurul orelor 21.30, un echipaj format din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Romanesti, aflat in exercitarea unei actiuni specifice, a observat un atelaj hipo care se deplasa dinspre frontiera spre localitatea Bobulesti, in care se aflau trei persoane si mai multe colete voluminoase.

In momentul in care au observat politistii de frontiera, cei trei au oprit atelajul si au ascuns coletele intr-o zona cu stufaris, dupa care s-au indreptat spre localitatea Bobulesti, fiind interceptati de patrulele politiei de frontiera. Astfel s-a constatat ca cei trei sunt cetatenii romani: Leonard G., in varsta de 25 ani, Aurelian S., in varsta de 20 de ani si Alexandru P., in varsta de 23 de ani.

A fost declansata o actiune de scotocire a zonei si a fost identificat locul unde au fost ascunse cele sase colete.In urma cercetarilor, s-a constatat ca cele sase colete cu tigari au fost trecute in aceeasi zi peste raul Prut, cu ajutorul unei franghii, urmand a fi transportate de cei trei pana in localitatea Bobulesti.

In urma inventarierii coletelor, au fost gasite 9.000 de pachete de tigari, marca Plugaru, timbrate R. Moldova. Tigarile, in valoare de aproximativ 78.400 lei, au fost ridicate de catre politistii de frontiera in vederea confiscarii.

Pe numele celor trei tineri a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda si evaziune fiscala.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana