21 septembrie 2011

Grup infractional care se ocupa cu contrabanda de tigari peste raul Prut, anihilat de politistii de frontiera galateni


Marti, 20.09.2011, politistii de frontiera din cadrul Biroului de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere al I.J.P.F. Galati si al Sectorului P.F. Foltesti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Galati, sprijiniti de lucratori din cadrul D.G.I.P.I. Galati si S.R.I.-Directia Judeteana Galati, au descoperit in zona de responsabilitate trei persoane care transportau cu doua autovehicule - un autoturism "Mitsubishi Pajero"si un microbuz "Volkswagen"- cantitatea de 43.215 pachete cu tigari de provenienta Republica Moldova.
Din cercetarile efectuate, s-a stabilit ca cei trei au fost sprijiniti de un lucrator al Politiei de Frontiera. Cei patru membri ai gruparii au primit ordonanta de retinere pentru 24 ore, urmand a fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 29 zile.
Înca din luna iunie 2011, la nivelul Biroului C.M.I.I.T. din cadrul I.J.P.F. Galati s-au desfasurat activitati specifice pentru probarea activitatii infractionale a unui grup de persoane care se ocupa cu contrabanda de tigari pe frontiera verde, peste raul Prut.
Astfel, in data de 20.09.2011, in jurul orelor 06.30, politistii de frontiera din cadrul Birourilor de Combatere a Migratiei Ilegale si a Infractionalitatii Transfrontaliere si Supravegherea si Controlul Trecerii Frontierei al I.J.P.F. Galati si al Sectorului P.F. Foltesti, cu sprijinul consistent al D.G.I.P.I. Galati si S.R.I.-Directia Judeteana Galati, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Galati, au organizat un flagrant in zona de responsabilitate, pe un drum comunal situat intre localitatile Foltesti si Fantanele, in urma caruia au fost oprite pentru control un autoturism de teren marca "Mitsubishi PAJERO" si un microbuz marca "VOLKSWAGEN" in care se aflau trei persoane, cetateni romani, cu varste cuprinse intre 26 si 35 ani. La controlul efectuat asupra microbuzului a fost descoperita cantitatea de 864.300 tigarete ( 43.215 pachete cu tigari) diferite marci, cu timbru Republica Moldova.
Cele trei persoane - I. Oala, I. Daniel si B. Sergiu Dan - au declarat ca intreaga cantitate de tigari a fost platita unei persoane in orasul Cahul din Republica Moldova, care i-a anuntat sa le ridice in noaptea de 19/20.09.2011 de pe malul romanesc al raului Prut.
Dupa ce au incarcat tigarile in microbuz, cele trei persoane au asteptat schimbul de tura al politistilor de frontiera pentru a putea transporta tigarile in mun. Galati, in scopul valorificarii.
Politistii de frontiera au mai stabilit in urma cercetarilor ca din aceasta grupare face parte si un coleg de-al lor din cadrul Sectorului P.F. Foltesti, N.P. in varsta de 32 ani, care avea rolul de a facilita grupului de contrabandisti intrarea/iesirea din zona de frontiera.
Membrii retelei de contrabanda sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda calificata, complicitate la contrabanda, aderare sau constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la trecere ilegala a frontierei de stat.
Cei patru membri ai gruparii au primit ordonante de retinere pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati instantei de judecata in cursul zilei de 21.09.2011, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 zile.
Sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Galati, politistii de frontiera desfasoara activitati pentru descoperirea tuturor persoanelor implicate si tragerea lor la raspundere.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana