28 septembrie 2011

Un politist de frontiera a sesizat la D.G.A. intentia unui cetatean de a-l mitui cu suma de 2.000 lei


La data de 27.09.2011, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Constanta sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, cu sprijinul tehnic al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna l-au prins in flagrant pe numitul C.G., cetatean turc, rezident in Romania, domiciliat in Bucuresti, in timp ce ii oferea suma de 2.000 lei, inspectorului de politie de frontiera M.N.C., ofiter in cadrul I.J.P.F. Constanta - P.T.F. Ostrov, pentru a-i facilita introducerea in tara periodic, marfa contrafacuta, respectiv articole de imbracaminte.
In fapt, la data de 26.09.2011, numitul C. G. a contactat ofiterul de politie de frontiera la sediul P.T.F. Ostrov, ocazie cu care i-a propus sa-i dea o suma de bani lunar, fara a o preciza, pentru a putea introduce in tara bunuri care aduc atingere dreptului de autor.
Politistul de frontiera a refuzat sa primeasca banii si a sesizat Directia Generala Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Constanta. Dupa depunerea denuntului de catre ofiterul de politie de frontiera, lucratorii Directiei Generale Anticoruptie sub coordonarea procurorului desemnat de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, au organizat flagrantul, cetateanul turc C.G. fiind retinut in localitatea Ostrov, in timp ce ii oferea ofiterului suma de 2.000 lei.
De mentionat este faptul ca la data de 15.09.2011, numitului C.G. i s-a intocmit un dosar penal de catre lucratorii I.J.P.F. Constanta - P.T.F. Ostrov pentru ca a incercat introducerea in tara de marfa contrafacuta.
Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, fapta prevazuta si pedepsita de art. 255 din C.p. raportat la art. 7 alin. 2 din Legea nr. 78/2000.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana