22 septembrie 2011

Doi barbati urmariti general retinuti la frontiera


Politistii de frontiera bihoreni au retinut, in aceasta noapte, doi barbati pe numele carora erau eliberate mandate de arestare preventiva pentru tentativa de omor deosebit de grav.
Azi, 22.09.a.c. la ora 01.30, in zona de competenta a S.P.F. Salonta, o patrula a politiei de frontiera a oprit pentru control, pe comunicatia Avram-Iancu - Ant, un autoturism marca VW Passat, cu numere de inmatriculare bulgaresti, condus de cetateanul roman P. Ionut, in varsta de 23 ani, domiciliat in judetul Neamt. In autoturism calatoreau ca pasageri doua persoane de sex masculin, care au declarat ca nu poseda asupra lor documente de identitate.
Deoarece datele de identitate comunicate verbal de acestia nu existau in bazele de date, s-a luat masura conducerii acestora la sediul sectorului, pentru stabilirea identitatii reale si clarificarea tuturor aspectelor legate de prezenta lor in zona de frontiera.
Din verificarile efectuate s-a constatat ca cei doi barbati se numesc P. Valentin, in varsta de 28 ani si C. Constantin, in varsta de 27 ani, ambii domiciliati pe raza judetului Neamt. Totodata, s-a stabilit ca cei doi sunt urmariti general, pe numele lor sunt emise mandate de arestare preventiva de catre Curtea de Apel Bacau, fiind cercetati pentru savarsirea infractiunii de complicitate la tentativa de omor deosebit de grav.
Conducatorul autoturismului, P. Ionut, declara ca intentiona sa-i transporte pe cei doi pana in localitatea Ant, judetul Bihor, localitate pe unde acestia intentionau sa treaca ilegal frontiera, dupa care sa ii astepte pe teritoriul R. Ungaria si sa ii transporte, contra sumei de 1.000 de euro de persoana, pana in Budapesta.
Avand in vedere cele constatate, in cauza au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat pentru cei doi pasageri si calauzire fata de sofer.
Persoanele pe numele carora sunt emise manadate de arestare preventiva urmeaza a fi predate unei escorte din cadrul I.P.J.Neamt.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana