21 septembrie 2011

Contrabandist roman retinut cu focuri de arma la frontiera romano-ucraineana


Politistii de frontiera suceveni au depistat si retinut un cetatean roman care a transportat peste frontiera de stat 6.000 pachete de tigari de contrabanda.
Pentru retinerea contrabandistului politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare fiind trase cinci focuri de avertisment in plan vertical cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

Tigarile, in valoare de peste 50.400 lei au fost retinute in vederea confiscarii, iar persoana in cauza este cercetata sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si detinere in afara antrepozitului fiscal de marfuri accizabile.
In ziua de 20.09.2011, ora 19.50, pe timpul executarii unei misiuni specifice, un echipaj din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei a observat in apropierea frontierei de stat un grup de persoane care se deplasa prin padure dinspre Ucraina spre interiorul Romaniei, transportand in spate mai multe colete voluminoase.
Persoanele in cauza au fost somate verbal de cei doi politisti de frontiera, insa au ignorat avertismentul si au incercat sa fuga profitand de terenul accidentat si impadurit. Politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de arma in plan vertical, reusindu-se astfel retinerea unui cetatean roman (V.Radu, in varsta de 29 ani, din judetul Suceava).
In zona unde a fost retinut cetateanul, s-au descoperit 5 colete ce contineau 6.000 pachete de tigari de provenienta ucraineana.
Politistii de frontiera au intocmit persoanei in cauza acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si detinere in afara antrepozitului fiscal de marfuri accizabile, acte ce au fost inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Campulung Moldovenesc.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 50.400 lei, a fost retinuta in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera suceveni.
In prezent politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si luarea masurilor legale ce se impun.
Totodata au fost informate si autoritatile de frontiera ucrainene pentru cercetarea in comun a evenimentului si documentarea intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana