14 septembrie 2011

Un cetatean ucrainean retinut pentru contrabanda

Politistii de frontiera maramureseni au confiscat 4.750 pachete tigari de provenienta ucraineana in valoare de 26.000 lei.
Acestea au fost trecute ilegal din Ucraina in Romania de catre un cetatean ucrainean.

Ieri 13.09.2011, in jurul orei 22.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Valea Viseului au observat trei persoane care treceau ilegal frontiera din Ucraina in Romania, prin apa raului Tisa, transportand mai multe colete voluminoase.

Ajunsi pe malul romanesc, politistii de frontiera au actionat pentru imobilizarea si retinerea persoanelor in cauza si deoarece acestea nu s-au supus somatiilor prin voce, lucratorii nostri au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de avertisment in plan vertical.

In acel moment barbatii au abandonat coletele fugind in directii diferite, doi dintre ei reusind sa se intoarca pe malul statului vecin.

Astfel, a fost retinut un cetatean ucrainean care a fost identificat in persoana numitului Petrovici B. in varsta de 20 ani, dimiciliat in Ucraina.

La cercetarea terenului au fost descoperite 10 colete ce contineau cantitatea de 4.750 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de aproximativ 41.000 lei.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar intreaga cantitate de tigari si barca pneumatica au fost ridicate in vederea confiscarii.





Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana