29 septembrie 2011

Un politist de frontiera a refuzat o mita de 600 lei


Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Satu Mare, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare, au prins in flagrant o persoana care incerca sa mituiasca un politist de frontiera cu suma de 600 lei.
Miercuri, 28 septembrie a.c., in jurul orei 15.00, un politist de frontiera din cadrul I.J.P.F. Satu Mare, aflat in post control in proximitatea P.T.F. Halmeu, a oprit pentru control un autovehicul marca Chevrolet, inmatriculat in Ucraina. Masina era condusa de cetateanul ucrainean Vasyl C., in varsta de 40 de ani. In urma controlului efectuat asupra autoturismului, politistul de frontiera a descoperit opt pachete de tigari marca Viceroy, infasurate intr-o carpa si ascunse in captuseala din vata de sticla a masinii.
Politistul de frontiera i-a spus conducatorului auto ca urmeaza sa fie dus in incinta P.T.F. Halmeu pentru efectuarea unui control amanuntit si luarea masurilor legale ce se impun. Pentru a nu fi sanctionat, soferul masinii a incercat sa mituiasca lucratorul P.F. cu suma de 600 lei.
Politistul de frontiera nu s-a lasat mituit si a sesizat conducerea I.J.P.F. Satu Mare si lucratorii Directiei Generale Anticoruptie Satu Mare. A fost organizat flagrantul, cetateanul fiind surprins in timp ce oferea politistului de frontiera suma de 600 lei pentru ca impotriva sa sa nu fie luate masurile prevazute de lege.
Persoanei in cauza i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.
Totodata, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Halmeu l-au amendat pe cetateanul ucrainean cu suma de 5.000 lei, au retinut autoturismul pana la plata amenzii si au confiscat tigarile.
Ucraineanul a fost condus la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare pentru audieri, fata de acesta fiind luata masura preventiva a retinerii pe 24 de ore. Cercetarile in acest caz continua.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana