23 septembrie 2011

Cu permis de conducere fals la frontiera

Politistii de frontiera aradeni au depistat o persoana de sex masculin din Romania, care conducea un autoturism fara a poseda permis de conducere.

In data de 22.09.2011, in jurul orelor 14.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera cetateanul roman Petru R. in varsta de 33 ani, la volanul unui autoturism marca FORD, inmatriculat in Romania.

La controlul de frontiera, susnumitul a prezentat pe langa cartea de identitate, un permis de conducere eliberat de autoritatile din Italia. Politistii de frontiera au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la control. Astfel, au fost efectuate verificari amanuntite prin Punctul de Contact Oradea, de unde ni s-a comunicat ca permisul de conducere nu figureaza ca fiind eliberat de autoritatile italiene. Totodata, s-a mai constatat ca persoana in cauza nu este posesoare de permis de conducere romanesc.

Petru R. a declarat ca documentul fals pe care l-a prezentat la frontiera l-a obtinut in Italia, in schimbul sumei de 700 euro, de la o persoana necunoscuta. A recurs la aceasta metoda intrucat nu era detinatorului unui permis de conducere valabil.

Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei si cercetarii acestuia sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana