29 septembrie 2011

Cafea cu gust de contraventie

Politistii de frontiera bihoreni au depistat un cetatean roman care incerca sa introduca ilegal in tara aproximativ 18 kg. de cafea, care urma sa fie comercializata pe "piata neagra" din Oradea.

In data de 28.09.2011, in jurul orei 14.00, in P.T.F. Barantau, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman Szabolcs O., in varsta de 24 ani, din judetul Bihor, la volanul unei autoturism, inmatriculat in Romania.

Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera bihoreni au avut suspiciuni ca soferul ar transporta cafea sau alte marfuri de contrabanda, s-a procedat astfel la efectuarea unui control amanuntit al autoturismului.

Cu aceasta ocazie, a fost descoperita cantitatea de 18 kg. cafea inscriptionata cu numele Bon Aroma, pentru care nu poseda niciun act de provenienta, declarand ca a cumparat-o din Ungaria.

Conducatorul auto a pus in locuri diferite cafeaua pentru a nu trezi suspiciunea politistilor de frontiera.

Szabolcs O. intentiona sa vanda cafeaua, in piata din Oradea la un pret ce i-ar fi adus profituri ilicite.

Avand in vedere cele constatate, persoana implicata a fost sanctionata contraventional cu suma de 1.000 lei fapta prevazuta si sanctionata de Legea 12/1990.

Cafeaua in valoarea aproximativa de 720 lei a fost ridicata de catre politistii de frontiera bihoreni in vederea confiscarii, urmand a fi depusa la camera de corpuri delicte a I.J.P.F. Bihor, cercetarile sunt continuate pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana