28 septembrie 2011

Cooperare cu succes a autoritatilor de frontiera romane si moldovene pentru combaterea contrabandei cu tigari


Peste 33.000 pachete de tigari confiscate si 3 contrabandisti retinusi in cadrul unei actiuni comune a politistilor de frontiera romani si a granicerilor din Republica Moldova.
In urma unei actiuni comune a politistilor de frontiera din cadrul I.J.P.F. Vaslui si granicerilor din cadrul autoritatii de granita vecine, la malul raului Prut, in zona de responsabilitate a S.P.F. Husi, au fost descoperite 33.200 pachete de tigari de contrabanda si au fost retinuti 3 cetateni din R. Moldova.
In ziua de 27 septembrie a.c., in jurul orei 11.00, in baza unor informatii obtinute pe moment operativ, politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Vaslui au declansat o actiune de frontiera, desfasurata in comun cu granicerii din cadrul autoritatii de granita vecine, pentru prinderea in flagrant a unor persoane care desfasurau activitati de contrabanda la raul Prut, in zona de responsabilitate a S.P.F. Husi.
In urma actiunii desfasurate, la malul romanesc al raului Prut au fost descoperite 33 de colete cu tigari de provenienta R. Moldova, marca Plugarul, in care se aflau 33.200 pachete de tigari. In apropierea coletelor, cu ocazia cercetarii zonei, a fost gasit ascuns in vegetatie cetateanul Gheorghe R. din R.Moldova, in varsta de 22 de ani.
Pe malul moldovenesc al raului Prut, autoritatile de granita vecine au descoperit alti doi cetateni din R. Moldova si autovehiculele folosite de acestia pentru aducerea la malul raului Prut a celor 33 colete cu tigari, precum si o barca de cauciuc.
Cu ocazia cercetarilor s-a stabilit faptul ca cele 33.200 pachete de tigari au fost trecute peste raul Prut, din R.Moldova in Romania, pe raza localitatii Ghermanesti, judetul Vaslui, de catre cei trei cetateni din R. Moldova, cu ajutorul unei barci de cauciuc.
Politistii de fontiera vasluieni au intocmit dosar penal cetateanului Gheorghe R. pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, detinerea in afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcarii peste limita a 10.000 tigarete marcate necorespunzator si trecerea ilegala a frontierei de stat.
In aceeasi zi s-a inceput urmarirea penala fata de acesta si a fost confirmata de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Husi, fiind emisa ordonanta de retinere pentru 24 ore, urmand ca in data de 28 septembrie invinuitul sa fie prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva.
Intreaga cantitatea de tigari, in valoare de 65.520 lei, a fost indisponibiliazata si introdusa in camera de corpuri delicte a I.J.P.F. Vaslui.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana