14 septembrie 2011

50 baxuri cu tigari confiscate


Politistii de frontiera din Maramures au retinut patru persoane care au incercat sa introduca ilegal in tara aproximativ 25.000 pachete tigari de provenienta ucraineana cu ajutorul unor cai.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar cei patru maramureseni s-au ales cu dosare penale.
In data de 13 septembrie a.c., o patrula din cadrul I.J.P.F. Maramures - S.P.F. Viseu de Sus, a observat intr-o zona muntoasa, la o altitudine de peste 1.600 m., un grup de persoane care se deplasa paralel cu linia de frontiera cu mai multi cai. Imediat, acestia au trecut ilegal frontiera in Ucraina. In acelasi timp pe teritoriul statului vecin stationa un camion ce parea incarcat cu colete voluminoase.
La scurt timp persoanele in cauza s-au intors pe teritoriul statului nostru. Acestea au fost surprinse de politistii de frontiera in timp ce transportau, cu noua cai, 50 de colete voluminoase ce contineau tigari de contrabanda.
Imediat, barbatii au fost somati verbal, insa au ignorat avertismentele si au incercat sa fuga, profitand de terenul muntos impadurit.
Politistii de frontiera au trecut la urmarirea celor in cauza, reusind imobilizarea a patru dintre suspecti.
Acestia au fost identificati ulterior ca fiind V. C., V. K., I. C. si V. C. din localitatea Poienile de Sub Munte.
In urma inventarierii coletelor s-a constatat ca acestea contin cantitatea de 24.899 pachete tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 213.000 lei.
In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, tigarile fiind retinute in vederea confiscarii.
Cercetarile sunt continuate in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana