12 septembrie 2011

Un politist de frontiera a sesizat D.G.A. cu privire la intentia unei persoane de a-l mitui


Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie - Biroul Judetean Anticoruptie Mehedinti, in colaborare cu Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti, au prins in flagrant un cetatean, in timp ce oferea unui agent de politie de frontiera suma de 100 lei, pentru a nu lua masurile legale impotriva sa.
In fapt, la data de 09.09.2011, un agent de politie de frontiera din cadrul I.J.P.F. Mehedinti - Sectorul Politiei de Frontiera Drobeta Turnu Severin, a sesizat ofiterii D.G.A. - Mehedinti cu privire la faptul ca cetateanul C.C., din jud. Timis, i-a promis 300 lei drept mita. In schimbul banilor, politistul de frontiera ar fi trebuit sa-si incalce atributiunile de a serviciu, respectiv sa nu il sanctioneze pe C.C. dupa ce l-a depistat in trafic conducand o autoutilitara marca Ford in care transporta animale vii fara documente de provenienta si de transport.
In baza denuntului, s-a procedat la organizarea flagrantului.
Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal, fiind inceputa urmarirea penala pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, fapta prevazuta si pedepsita de art. 255 din C.p. raportat la art. 7 alin. 2 din Legea nr. 78/2000.
Cercetarile continua in vederea documentarii si probarii intregii activitati infractionale cu invinuitul in stare de libertate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana