28 septembrie 2011

Politistii de frontiera galateni au organizat un flagrant in urma caruia au fost descoperite 56.000 pachete cu tigari de contrabanda


Marti, 27.09.2010, politistii de frontiera din cadrul Biroului de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere al I.J.P.F. Galati si al Sectorului P.F. Foltesti, sprijiniti de lucratori din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Galati, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galati, au descoperit in urma unui flagrant in zona de responsabilitate doua persoane care transportau cu o autoutilitara Peugeot cantitatea de 56.000 pachete cu tigari. Cele doua persoane, care fac parte dintr-un grup infractional organizat, au primit din partea instantei mandate de arestare preventiva pentru 29 zile.
Incepand cu luna iulie 2011, politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Galati au documentat activitatea infractionala a unui grup de persoane, despre care se detineau informatii ca au preocupari in sfera contrabandei cu tigari provenind din Republica Moldova.
Astfel, in data de 27.09.2011, in jurul orelor 04.30, politistii de frontiera din cadrul Biroului de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere al I.J.P.F. Galati si al Sectorului P.F. Foltesti, sprijiniti de lucratori din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Galati, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galati, au organizat un flagrant in zona de responsabilitate, in urma caruia au fost descoperite doua persoane care transportau cu o autoutilitara Peugeot Boxer cantitatea de 1.120.000 tigarete (56.000 pachete cu tigari) marca Plugarul, cu timbru Republica Moldova.
Cele doua persoane - C. Marian Ionel si D. Vasile Cristinel, in varsta de 20, respectiv 42 ani, au declarat ca intreaga cantitate de tigari a fost trecuta peste raul Prut cu ajutorul unor barci in noaptea de 26 / 27.09.2011 din Republica Moldova in Romania.
Politistii de frontiera au mai stabilit ca tigarile urmau sa fie transportate pana in loc. Galati si predata altor persoane.
Membrii retelei de contrabanda sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda, aderare sau constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la trecere ilegala a frontierei de stat.
Fata de C. Marian Ionel si D. Vasile Cristinel instanta a emis mandate de arestare preventiva pentru 29 zile. Sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galati, politistii de frontiera desfasoara activitati pentru descoperirea tuturor persoanelor implicate si tragerea lor la raspundere.
Saptamana trecuta politistii de frontiera galateni au destructurat o alta retea de contrabanda cu tigari de provenienta moldoveneasca, pana in prezent fiind arestate un numar de sase persoane.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana